Trzy odsłony jesiennych śniadań - tak dobrych, że aż chce się wstawać

<
Gallery image
>
Trzy odsłony jesiennych śniadań 1
<
Trzy odsłony jesiennych śniadań 1Trzy odsłony jesiennych śniadań 2Trzy odsłony jesiennych śniadań 3Trzy odsłony jesiennych śniadań 4
 
>
 
 

Jesienna aura nie sprzyja porannym pobudkom? Nic bardziej mylnego. Sezonowa zmiana diety to idealny moment na włączenie do naszego jadłospisu pysznych, obfitych śniadań. Sprawdź, jakie propozycje sprawią, że będziesz budzić się z uśmiechem.


Po kilku miesiącach lekkich śniadań i wieczornych uczt przy grillu czas na sezonową zmianę planu żywienia. W chłodniejsze dni, bez wyrzutów sumienia, możemy sobie pozwolić na większe posiłki o poranku, które zapewnią nam energię do działania na cały dzień. Podstawą jesiennej diety są pełnowartościowe posiłki bogate w witaminy i minerały oraz najwyższej jakości białko.

Poznaj nasze propozycje jesiennych śniadań i sprawdź, który typ jest Ci najbliższy.

1. Ostry zawodnik – chłodny poranek daje Ci się we znaki? Najlepszym rozwiązaniem będzie rozgrzewające śniadanie! Jedzenie pikantnych potraw sprawdzi się idealnie na jesienną słotę – nie tylko sprawia, że jest nam cieplej, ale dzięki ostrzejszym smakom w mózgu dochodzi do wydzielania hormonów szczęścia, jak serotonina. Aby rozpocząć dzień pełen werwy postaw na Śniadaniowe Kiełbaski Pikantne lub Serowe z jalapeno od Doliny Dobra. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do pieczonej, faszerowanej papryki lub w towarzystwie jajecznicy.

2. Entuzjasta klasyki – cenisz sobie ponad wszystko tradycyjne smaki? Tej jesieni nie musisz zmieniać swoich przyzwyczajeń. Ulubiony tost, kubek gorącego napoju i klasyczne Śląskie lub Białe Kiełbaski Śniadaniowe od Doliny Dobra to gwarancja pysznego, pożywnego śniadania z najwyższej jakości mięsa.

3. Smakowity kąsek – wstajesz rano i czujesz, że to będzie długi dzień? Nie ma to jak pozytywne nastrojenie się już w porze śniadania. Tzw. comfort food to rodzaj jedzenia, który wywołuje dobre samopoczucie i przywodzi na myśl miłe wspomnienia. W okresie jesieni szczególnie dobrze sprawdzą się w tym celu takie produkty, jak aromatyczne kiełbaski, jajka przyrządzane w ulubiony sposób i sezonowe warzywa. Czy możesz wyobrazić sobie lepsze rozpoczęcie dnia niż chrupiące grzanki i zrumienione Kiełbaski Śniadaniowe z serem cheddar od Doliny Dobra w towarzystwie ulubionych dodatków na Twoim talerzu?


Dodatki? Naturalne!

W sezonie jesiennym warto pamiętać także o dodawaniu do posiłków warzyw i owoców, które dostarczają nam wielu witamin oraz minerałów. Te są natomiast kluczowe w dbaniu o nasz organizm, a co za tym idzie – w utrzymaniu poprawnej odporności. Bez względu na porę roku zawsze warto sięgać po sezonowe warzywa. W jesiennym menu specjalne miejsce zajmuje dynia, która jest bogata w liczne minerały oraz witaminy C, A i E. Idealnie sprawdzi się na późne śniadanie lub lunch w formie rozgrzewającego kremu dyniowego z dodatkiem przypieczonych Pikantnych Kiełbasek Śniadaniowych od Doliny Dobra. Kolejnym warzywem, którego nie może zabraknąć na jesiennym stole jest pyszny, choć niskokaloryczny bakłażan, który po pokrojeniu w plastry możemy wykorzystać do zapieczenia z Kiełbaskami Śniadaniowymi z serem cheddar od Doliny Dobra oraz ulubionymi ziołami. Aromatyczne roladki pokochają zarówno młodsi, jak i starsi członkowie rodziny. Na jesiennych talerzach zwolenników tradycyjnych smaków, którzy dbają o swoją odporność nie może też zabraknąć buraczków. Genialnym rozwiązaniem, aby dołączyć to wartościowe warzywo do naszej porannej rutyny jest przygotowanie pasty z pieczonych buraków. Doskonale sprawdzi się w towarzystwie pełnoziarnistego chleba oraz Białych Kiełbasek Śniadaniowych od Doliny Dobra.


Dobry wybór z Doliną Dobra

Dolina Dobra to marka, która powstała z potrzeby podkreślenia tego, co jest dla konsumentów ważne: pochodzenia z Przechlewa na Pomorzu oraz jakości i smaku produktów. Każdy produkt z portfolio marki to gwarancja wysokiej jakości polskiego mięsa wieprzowego oraz naturalnych przypraw i ekstraktów warzywno-owocowych. Żaden z wyrobów producenta nie zawiera sztucznych wzmacniaczy smaku i konserwantów. Marka z Przechlewa prowadzi swoją produkcję w modelu „od pola do stołu”, opartym na własnych polach uprawnych, paszach i zakładach przetwórczych, dzięki czemu ma pewność, że każdy ze składników jest w pełni naturalny oraz najwyższej jakości.



Autor: Redakcja
Data publikacji: 27-11-2023

KOMENTARZE

Nikt nie skomentował tej treści, bądź pierwszy.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Aby skomentowac treśc musisz byc zalogowany, zaloguj się lub załóż konto
 
 
Polityka prywatności
Uaktualniliśmy naszą politykę prywatności.
Twoja prywatność jest dla nas ważna, dlatego informujemy Cię o zmianach w naszej Polityce Prywatności. Aby informacje o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych były bardziej przejrzyste i czytelne, podzieliliśmy Politykę Prywatności na różne rozdziały. W każdym rozdziale szczegółowo opisujemy, które Twoje dane osobowe mamy i jak je przetwarzamy. Dodaliśmy też więcej informacji na temat Twoich praw – na przykład tego, jak uzyskać dostęp do swoich danych i jak powiadomić nas, abyśmy zaprzestali ich przetwarzania.

Naszą Politykę Prywatności możesz znaleźć na Glow.pl w dolnej zakładce "Polityka Prywatności". Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące Twoich danych osobowych lub chcesz się dowiedzieć, jak uzyskać dostęp do swoich danych osobowych lub je usunąć, napisz na adres e-mail: robert.krupinski@glow.pl

Zapoznaj się z Polityką Prywatności
BRAK ZGODY COOKIES